Kina ka vënë në funksionim boshtin e parë të internetit të brezit të ardhshëm me shpejtësi ultra të lartë në botë
2023-11-16 14:57:35

Foto nga vcg

Kina ka vënë në funksionim boshtin e parë të internetit të brezit të ardhshëm me shpejtësi ultra të lartë në botë, me një bandë të gjerë 1 200G bitë në sekondë (1.2T), me një rrjet të përgjithshëm transmetimi mbi 3 000 km që lidh Pekinin, Wuhan-in e Guangzhou-n. 

Boshti Infrastruktura e Teknologjisë së Ardhshme të Internetit (FITI) është një arritje kryesore teknologjike e projektit kombëtar FITI të Kinës, sipas një konference shtypi të mbajtur në Universitetin Tsinghua të Pekinit të hënën. 

Boshti FITI, i zhvilluar së bashku nga Universiteti Tsinghua, "China Mobile", "Huawei" dhe Korporata CERNET, funksionon në mënyrë të qëndrueshme e të besueshme, duke kaluar me sukses teste të ndryshme që nga vënia e tij në funksionim provë më 31 korrik.