ShBA: Nis takimi ministror i APEC-ut, në fokus e ardhmja e qëndrueshme
2023-11-15 19:55:40

foto: VCG

foto: VCG

Takimi ministror i APEC-it për vitin 2023 filloi të martën në San-Francisko të ShBA-së, duke pasur në fokus krijimin e një të ardhmeje të qëndrueshme dhe të vazhdueshme.

Ndërlidhshmëria, risitë, forcimi i përfshirjes dhe çlirimi i potencialeve të papërdorura të njerëzve janë tre përparësitë në ditët e ardhshme, sipas sekretarit të Shtetit të ShBA-së Antony Blinken, i cili kryesoi sesionin plenar të hapjes bashkë me Përfaqësuesen  Tregtare të ShBA-së Katherine Tai. 

Foto: VCG

Foto: VCG

Blinken vuri në dukje ekzistencën e shumë sfidave ekonomike, me gjithë përparimin drejt një të ardhme më të begatë gjatë tre dekadave të fundit. 

Tai theksoi kërcënimin e zinxhirëve të brishtë të furnizimit, pabarazinë dhe pasigurinë ekonomike në rritje, përkeqësimin e krizës  klimatike dhe shtimin e tensioneve gjeopolitike. 

Takimi ministror dyditor do të pasohet nga Mbledhja e Liderëve Ekonomikë të APEC-it, e planifikuar nga 15 deri më 17 nëntor.