Megafusha e gazit të kondensuar në gjirin Bohai të Kinës nis funksionimin
2023-11-15 12:22:13

Foto nga CMG

Faza e parë e një projekti të megafushës së gazit të kondensuar në gjirin Bohai të Kinës, "Bozhong 19-6", filloi të martën, përpara datës së planifikuar. Kjo është fusha e parë gazmbajtëse 100 miliardë metra kubë në këtë zonë. 

Projekti, i ndërtuar nga Korporata Kombëtare e Naftës Detare e Kinës (CNOOC), nisi në maj 2023 dhe deri tani janë ndërtuar tre platforma kokash pusi pa njerëz dhe një platformë qendrore përpunimi. Planifikohet të hapen 65 puse, që mund të përpunojnë 5 000 tonë naftë dhe gaz në barasvlerës nafte në ditë me kapacitetin më të lartë të prodhimit, raporton Grupi Mediatik i Kinës (CMG). 

Platforma qendrore e përpunimit ka pajisje të projektuara e të prodhuara në vend dhe është e aftë të përpunojë naftën dhe gazin në të njëjtin vend, ndërsa ofron mjedise jetese.