Dhoma e Përfaqësuesve miraton një buxhet afatshkurtër për të shmangur mbylljen e pjesshme të qeverisë
2023-11-15 20:36:22

Foto: VCG

Foto: VCG

Me 336 vota pro dhe 95 kundër, Dhoma e Përfaqësuesve miratoi të martën një plan për të shmangur një mbyllje të pjesshme të qeverisë të shtunën, duke shtyrë debatin mbi çështjet e debatueshme buxhetore deri në fillim të vitit 2024.

Buxheti aktual për të gjitha agjencitë qeveritare skadon në mesnatën e së premtes, duke detyruar Kongresin dhe Shtëpinë e Bardhë të arrijnë një marrëveshje për një buxhet afatshkurtër për të mbajtur qeverinë të hapur.

Dhoma e Përfaqësuesve miratoi një propozim nga Kryetari i ri Mike Johnson, që zgjat shpenzimet në nivelin aktual për disa agjenci qeveritare deri në mes të janarit dhe për disa të tjera deri në fillim të shkurtit.

Për miratimin e planit të tij, zoti Johnson mori më shumë vota nga demokratët sesa nga republikanët. Plani i tij u mbështet nga 209 ligjvënës demokratë dhe 127 republikanë. Kundër tij ishin 93 republikanë dhe dy demokratë.

Senati pritet të miratojë gjithashtu buxhetin afatshkurtër dhe t'ia dërgojë Presidentit Joe Biden për nënshkrim.