Ministria e Punëve të Jashtme: Kina ka bërë thirrje në mënyrë të përsëritur për një armëpushim
2023-11-15 20:00:49

Foto: VCG

Foto: VCG

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme e Kinës Mao Ning tha në konferencën e rregullt për shtyp të mbajtur më 15 nëntor se Kina ka deklaruar shumë herë qëndrimin e saj për konfliktin palestinezo-izraelit. Kina dënon të gjitha veprimet që dëmtojnë civilët dhe kundërshton çdo shkelje të ligjit ndërkombëtar. Kina ka bërë vazhdimisht thirrje për një armëpushim dhe për t'i dhënë fund luftës sa më shpejt të jetë e mundur për të shmangur një fatkeqësi më serioze humanitare. Kina gjithashtu ka punuar shumë për të ndërmjetësuar këtë dhe do të vazhdojë të punojë me palët përkatëse për të luajtur një rol pozitiv dhe konstruktiv në armëpushimet, de-përshkallëzimin e konflikteve, lehtësimin e situatës humanitare dhe përfundimisht arritjen e paqes së qëndrueshme midis Palestinës dhe Izraelit përmes “zgjidhja me dy shtete”.

Foto: VCG

Foto: VCG

Mao Ning tha se Kina është shumë e shqetësuar dhe e trishtuar për situatën aktuale humanitare në Gaza. Kina është kryetar i radhës i Këshillit të Sigurimit të OKB-së këtë muaj. Kina do të përmbushë thirrjen e komunitetit ndërkombëtar, do të forcojë koordinimin me palët përkatëse, veçanërisht vendet arabe, do të mbështesë drejtësinë, do të ndërtojë konsensus dhe do të nxitojë Këshillin e Sigurimit të marrë masa në de- përshkallëzimin e konflikteve, në mbrojtjen e civilëve, lehtësimin e situatës humanitare dhe rivendosjen e procesit të paqes.