Firmat private të Kinës shfaqin aftësi të forta inovative
2023-11-14 10:41:55

Foto nga VCG

Firmat private të Kinës kanë treguar aftësi të forta inovative në ndjekjen e zhvillimit me cilësi të lartë, thanë folësit e ftuar në tryezën e rrumbullakët ekonomike të Kinës të organizuar nga Agjencia e Lajmeve Xinhua.

Firmat private janë bërë forca kryesore në përpjekjet dhe iniciativat që karakterizojnë specializimin, përsosjen, veçantinë dhe inovacionin, tha Bai Jingwei, bashkëthemelues i Qitan Tech.

Kina po lëviz për të inkubuar më shumë firma "gjigante të vogla" për të nxitur inovacionin dhe për të ofruar mbështetje më të fortë për ekonominë reale, duke synuar të sjellë numrin e firmave "të vogla gjigante" në mbi 10,000 deri në fund të 2023.

Duke vënë në dukje se gjithnjë e më shumë firma private janë shfaqur si ndërmarrje inovative dhe sipërmarrje që shfaqin specializim, përsosje, unike dhe inovacion, Wei Chu, zëvendësdekani i Shkollës së Ekonomisë së Aplikuar, Universiteti Renmin i Kinës, tha se kjo është një rrugë e pashmangshme për zhvillimi cilësor të lartë.

Sektori privat i Kinës kontribuon afërsisht 50 për qind të të ardhurave tatimore të vendit, 60 për qind të PBB-së dhe 70 për qind të inovacionit të saj teknologjik dhe përbën 80 për qind të punësimit të saj urban.