Lufta në Gaza, Kryqi i Kuq: Një tragjedi njerëzore po shpaloset para syve tanë!
2023-11-14 10:43:58

Foto nga VCG

Më shumë se një milion njerëz raportohet se janë zhvendosur nga luftimet në Gaza dhe situata po i afrohet me shpejtësi një fatkeqësie humanitare, njofton RTSH.

Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (KNKK) ka bërë thirrje për mbrojtjen e civilëve në Gaza të bllokuar në luftime, pavarësisht nëse ata përpiqen të evakuohen ose qëndrojnë aty ku janë.

Kryqi i Kuq bëri të ditur se armiqësitë midis forcave izraelite dhe Hamasit po zhvilloheshin në zonat e populluara dhe rreth spitaleve.

“Një tragjedi e padurueshme njerëzore po shpaloset para syve tanë. Njerëz që hapnin dyert nga frika se mos vriteshin dhe duke u lutur për t'i ndihmuar të gjenin një vend të sigurt”, njofton Kryqi i Kuq.

Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq nënvizoi se Rripi jugor i Gazës, ku palestinezët po ikin për t'i shpëtuar luftimeve, nuk është “i pajisur” për të ndihmuar lëvizjet e njerëzve atje.

Kryqi i Kuq shtoi se ndihma humanitare që hynte në zonë ishte “kryesisht e pamjaftueshme dhe refugjatëve” u mungojnë gjërat thelbësore si strehimi, ushqimi, uji dhe higjiena.

“Situata po i afrohet me shpejtësi një fatkeqësie humanitare”, bën të ditur Kryqi i Kuq.