Blerjet në internet në Kinë zbulon preferencat e reja të shpenzimeve
2023-11-13 11:17:01

Foto nga VCG

Konsumatorët e rinj kinezë po tregojnë një interes në rritje për markat vendase ndërsa produktet e importuara vazhdojnë të fitojnë popullaritet, njofton gjigandi kinez i tregtisë elektronike JD.com, shkruan Xinhua.

Rreth 62 për qind e shpenzimeve për produktet e markave vendase bëhen nga konsumatorët e lindur në vitet 1990 dhe 2000, tregoi analiza e të dhënave të mëdha të blerjeve në JD.com gjatë gjatë blerjeve në internet të vendit "Double 11".

I paraqitur me zbritje të shumta dhe të rënda, zbavitja e blerjeve në internet zakonisht zgjat nga fundi i tetorit deri në mes të nëntorit, me një kulm që shihet shpesh më 11 nëntor.

Nga ana tjetër, pavionet kombëtare që shesin specialitete vendase të vendeve të huaja dhe supermarketet online që shesin produkte të importuara në platformën e tregtisë elektronike panë një rritje totale të transaksionit të tyre mbi tre herë.

Produktet nga vendet evropiane janë shumë të njohura, veçanërisht ato nga Franca, Gjermania, Holanda, Italia dhe Spanja, theksojnë të dhënat nga JD.com, duke shtuar se kozmetika, produktet për nënën dhe foshnjat dhe produktet shëndetësore janë ndër mallrat më të shitura. .

I prezantuar për herë të parë në 2009, "Double 11" ka vazhduar të shohë rrjedhën e fuqishme të shpenzimeve të një prej tregjeve më të mëdha të konsumit në botë.

Numri i tregtarëve pjesëmarrës në fushatat promovuese të JD.com "Double 11" theu sërish rekordin, duke u rritur me mbi 1.5 herë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Ndërkohë, mbi 60 marka panë shitjet e tyre në një miliard juanë (rreth 137.2 milionë dollarë amerikanë) në JD.com gjatë festivalit të blerjeve në internet.

Festivali i tregtisë elektronike dëshmoi gjithashtu rritjen e mëtejshme të transmetimit të drejtpërdrejtë si një kanal për të promovuar produktet dhe për të përfituar zbritje. Stafi i prokurimeve dhe shitjeve të JD.com ka tërhequr vëmendjen e gjerë këtë vit duke u kthyer në transmetime të drejtpërdrejta, duke tërhequr mbi 380 milionë vizita deri në fund të 11 nëntorit, sipas kompanisë.