Kina: Gjendja humanitare në Gazë është jashtëzakonisht e rëndë, duhet armëpushim i menjëhershëm.
2023-11-13 20:33:07

Foto: VCG

Foto: VCG

Ministria e Jashtme kineze kërkoi të hënën armëpushim të menjëhershëm në Rripin e Gazës për të mbrojtur civilët dhe shtimin e ndihmës në kushtet e "gjendjes jashtëzakonisht të rëndë humanitare".

Foto: VCG

Foto: VCG

Duke u përgjigjur pyetjeve lidhur me sulmet ndaj objekteve mjekësore në zonën e konfliktit, zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme kineze Mao Ning tha se palët përkatëse të bashkësisë ndërkombëtare duhet të marrin masa konkrete dhe të bëjnë përpjekje më të mëdha për qetësimin e situatës. (Artan)