China Telecom pret që më shumë telefona të lidhur me satelit të dalin në treg në vitin 2024
2023-11-13 11:14:04

Foto nga VCG

Më shumë telefona inteligjentë kinezë do të marrin mbështetje të komunikimit satelitor vitin e ardhshëm, tha China Telecom, një nga gjigantët kryesorë të telekomunikacionit në vend, në një konferencë të mbajtur në provincën Guangdong të Kinës jugore nga 10 deri më 13 nëntor, njofton CGTN.

Kompania tha se po bashkëpunon me prodhuesit kinezë të telefonave, duke përfshirë Xiaomi, OPPO dhe Vivo, për një funksion të ri që mbështet shërbimet e komunikimit satelitor.

Në gusht, gjigandi kinez i telekomunikacionit Huawei lançoi një telefon inteligjent kryesor që mbështet thirrjet hyrëse dhe dalëse nëpërmjet satelitit, duke e bërë atë telefonin e parë në botë me funksion të thirrjeve satelitore.

Më vonë gjigandi i teknologjisë zbuloi se shërbimi i komunikimit satelitor u mundësua nga sistemi satelitor i komunikimit Tiantong-1 i China Telecom.

Sistemi satelitor aktualisht përbëhet nga tre satelitë gjeosinkronë (GEO) të Tiantong-1, të lëshuar në 2016, 2020 dhe 2021, respektivisht, të cilët mund të mbështesin shërbimet e zërit, mesazheve të shkurtra dhe të dhënave.

China Telecom ka lançuar një smartphone që përmban shërbime të komunikimit satelitor të premten. Ai mund të dërgojë dhe të marrë mesazhe dhe thirrje nga sateliti në çdo kohë dhe kudo pa kaluar në një kartë SIM të re ose numër telefoni.

Përveç telefonave celularë, China Telecom po zhvillon një funksion të integruar të komunikimit satelitor në automjete, duke synuar një treg më të gjerë të konsumit, tha kompania për CGTN në tetor.

"Në të ardhmen e afërt, funksioni i integruar i satelitit si pjesë e Internetit të Automjeteve do të jetë i domosdoshëm," tha Liu Yue, nënkryetari i Degës së Komunikimeve Satelitore të Limited të China Telecom Corporation.