Kina shënon Muajin e Parandalimit të Zjarrit me ceremoninë e ndarjes së çmimeve
2023-11-12 11:56:21

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Me nëntorin që shënon Muajin Kombëtar të Parandalimit të Zjarrit në Kinë, qeveritë qendrore dhe lokale kanë kryer një sërë aktivitetesh për të rritur ndërgjegjësimin e njerëzve për sigurinë nga zjarri dhe për të thelluar të kuptuarit e tyre për përkushtimin dhe punën e palodhur të zjarrfikësve, shkruan “China Daily”.

Qeveria qendrore mbajti ceremoninë e dytë të lavdërimit të vendit për zjarrfikësit e shquar, ku shpërndau tituj për rojet besnike në sektorin e zjarrfikësve. Ndërsa zjarrfikësi i Pekinit Feng Zhen, 31 vjeç, i cili u mbyt gjatë një shpëtimi nga përmbytjet në Pekin këtë vit, mori çmimin pas vdekjes.

Ceremonia e parë e lavdërimit të zjarrfikësve besnikë të gardës u mbajt në vitin 2021. Ky është një nga aktivitetet e shumta për të shënuar Muajin Kombëtar të Parandalimit të Zjarrit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

“Me temën “Duke theksuar parandalimin dhe prioritizimin e jetës”, ngjarja e këtij viti po përdor një sërë aktivitetesh për të publikuar rëndësinë e punës së shuarjes së zjarrit dhe për të ndërtuar një rrjet sigurie nga zjarri për parandalimin dhe kontrollin masiv”, tha ministri i Menaxhimit të Emergjencave Wang Xiangxi.

Për të kultivuar më shumë personel profesional të zjarrfikësve, Administrata Kombëtare e Zjarrit dhe e Shpëtimit po zhvillon Konkursin e dytë Kombëtar të Aftësive Profesionale në Industrinë e Zjarrfikësve në Nanjing, provincën Jiangsu, nga e mërkura deri të dielën, së bashku me Ministrinë e Burimeve Njerëzore dhe Sigurimeve Shoqërore, Federatën e Sindikatave të Kinës dhe Komitetin Qendror të Lidhjes Rinore Komuniste të Kinës.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Më shumë se 340 konkurrentë janë planifikuar të marrin pjesë në gjashtë ngjarje, duke përfshirë personelin e shpëtimit nga zjarri, zjarrfikësit e pyjeve, komunikuesit e zjarrit, mbajtësit e qenve të kërkimit dhe shpëtimit, personelin e mirëmbajtjes së pajisjeve të zjarrit dhe operatorët e objekteve të zjarrit. Konkursi po transmetohet drejtpërdrejt në mënyrë që njerëzit në mbarë vendin të mund të vlerësojnë aftësitë profesionale shumëdimensionale të garuesve dhe të mësojnë më shumë rreth shuarjes së zjarrit.

Zyra Arsimore dhe Detashmenti i Shpëtimit nga zjarri në Fuzhou, në provincën Fujian, nisën këtë javë një kurs trajnimi pilot për sigurinë nga zjarri në shkollën e mesme “Huawei”. Duke mbajtur syze të realitetit virtual, studentët u ftuan të përdornin zjarrfikës virtualë, të kontrollonin për rreziqe virtuale nga zjarri dhe të simulonin ikjen nga zjarri për të mësuar më shumë rreth shkaqeve, parandalimit dhe trajtimit të zjarreve. (Irma)