Kina udhëheq botën në përdorimin e energjisë në breg
2023-11-11 15:56:16

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina ka udhëhequr botën në aftësitë e porteve në sigurimin e energjisë për anijet e ankoruara, sipas një raporti të zbuluar nga organizata joqeveritare “Clean Air Asia”. Sipas raportit, 84 për qind e vendkalimeve të specializuara në 21 portet bregdetare të vendit kanë pasur akses në furnizimet me energji në tokë që nga viti 2022, shkruan “China Daily”.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të gjitha ankorimet e specializuara në 21 porte të brendshme në të gjithë vendin janë mbuluar nga energjia në breg.

Gjatë periudhës së Planit të 13-të Pesëvjeçar (2016-2020), vendi i dha përparësi rritjes së përqindjes së vendkalimeve me akses në energjinë në breg.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në periudhën e 14-të të planit pesëvjeçar (2021-2025), vendi ka zhvendosur fokusin për të rritur shkallën e konsumit të energjisë për anijet e ankoruara. Sipas raportit, objektet mbështetëse për furnizimin me energji në breg janë përmirësuar dhe masat kanë ndihmuar në mënyrë efektive në rritjen e shkallës së konsumit të energjisë në  anije. (Irma)