Bisedimet Kinë-SHBA për ndryshimet klimaterike japin rezultate pozitive
2023-11-11 16:01:15

Foto nga Ministrisë së Ekologjisë dhe Mjedisit të Kinës

Foto nga Ministrisë së Ekologjisë dhe Mjedisit të Kinës

Bisedimet midis të dërguarit special të Kinës për ndryshimet klimatike Xie Zhenhua dhe homologut të tij amerikan John Kerry kanë përfunduar me sukses në Kaliforni, njoftoi Ministria kineze e Ekologjisë dhe Mjedisit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të dyja palët u angazhuan në shkëmbim gjithëpërfshirës dhe të thelluar të pikëpamjeve mbi zbatimin e konsensusit të arritur midis dy krerëve të shteteve gjatë takimit të tyre në Bali, citon “Xinhua” deklaratën e ministrisë.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të dyja palët arritën rezultate pozitive në zhvillimin e bashkëpunimit dhe veprimeve dypalëshe për ndryshimet klimatike dhe promovimin e përbashkët të suksesit të sesionit të 28-të të Konferencës së Palëve të Konventës Kuadër të OKB-së për ndryshimet klimatike, tha ministria. (Irma)