Kinë - Nënshkruhen marrëveshje investimesh me vlerë mbi 300 miliardë dollarë në Zonën e Madhe të Gjirit
2023-11-10 10:56:58

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Një total prej 859 marrëveshjesh investimesh dhe tregtare me vlerë rreth 2.24 trilion juanë (rreth 312 miliardë dollarë amerikanë) janë nënshkruar në një event të promovimit të investimeve për Zonën e Madhe të Gjirit Guangdong-Hong Kong-Makao, njoftoi organizatori i ngjarjes, citon “Xinhua”.

Ngjarja, një përpjekje bashkëpunuese e qeverive të Guangdong dhe Rajoneve të Posaçme Administrative Hong Kong e Makao, tërhoqi pjesëmarrjen nga kompanitë kryesore, organet profesionale dhe shoqatat tregtare nga e gjithë bota, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar, Gjermaninë dhe Francën.

Projektet e siguruara, që përfshijnë elektronikën e gjeneratës së re, energjinë e rinovueshme, materialet e avancuara, petrokimikat e gjelbra dhe inteligjencën artificiale, synojnë të forcojnë kornizën moderne industriale të rajonit dhe rritjen me cilësi të lartë.

Iniciativat për energjinë e pastër ishin një pikë kryesore në këtë ngjarje, me sesionin e teknologjisë së pastër Guangdong-Amerika e Veriut duke tërhequr liderët e biznesit amerikan.

Feng An, themelues dhe drejtor ekzekutiv i Qendrës “Cleantech SHBA-Kinë”, vuri në dukje potencialin e gjerë për bashkëpunim midis Kinës dhe Shteteve të Bashkuara në teknologjinë e pastër, energjinë e pastër dhe teknologjinë klimaterike, duke parashikuar një rritje të ndërmarrjeve në këta sektorë. (Irma)