Xi kërkon më shumë përpjekje për të ndërtuar një Kinë paqësore
2023-11-06 20:20:59

Foto:Xinhua

Foto:Xinhua

Presidenti kinez Xi Jinping bëri thirrje të hënën për përpjekje në dhënien e kontributeve më të mëdha për avancimin e Nismën për Paqe të Kinës në një nivel më të lartë.

Kreu i shtetit i Kinës i bëri komentet në Pekin gjatë një takimi me përfaqësues të njësive shembullore që aplikojnë "modelin Fengqiao" për promovimin e qeverisjes në nivel komuniteti.

Xi i inkurajoi ata të vazhdojnë punën e tyre dhe të zhvillojnë më tej "modelin Fengqiao" për promovimin e qeverisjes në nivel komuniteti në epokën e re.

I krijuar në Fengqiao të provincës Zhejiang të Kinës Lindore rreth 6 dekada më parë "modeli Fengqiao" është i njohur për mbështetjen te banorët për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve në nivel komuniteti. Që atëherë ajo është promovuar në të gjithë vendin. (Zhang Yan/Edmond)