Numër rekord firmash nga Hong Kongu marrin pjesë në CIIE në Shangai
2023-11-05 14:14:37

foto/VCG

foto/VCG

Në Ekspozitën Ndërkombëtare të Importit të Kinës (CIIE), që do të zhvillohet më 5-10 nëntor në Shangai, pritet të ketë një numër rekord ekspozuesish nga Rajoni i Posaçëm Administrativ i Hong Kongut (HKSAR), duke treguar interes në rritje në mesin e komunitetit të biznesit të Hong Kongut për këtë ngjarje, shkruan “Xinhua”. 

Shefi ekzekutiv i HKSAR, John Lee, do të drejtojë një delegacion qeveritar për të vizituar Shangain dhe do të marrë pjesë në edicioni e 6-të të CIIE. 

Mbi 300 ndërmarrje të Hong Kongut do të marrin pjesë në këtë event, një rekord i lartë, njoftoi përmes një deklarate qeveria HKSAR.

Lee tha se numri rekord i ekspozuesve në Hong Kong sinjalizon se CIIE po merr një përgjigje të fortë nga komuniteti i biznesit të Hong Kongut.

foto/VCG

foto/VCG

“CIIE është një angazhim i rëndësishëm i vendit për të hapur në mënyrë aktive tregun e Kinës kontinentale ndaj botës dhe për të ofruar mundësi të mëdha biznesi për ndërmarrjet e Hong Kongut për të hyrë në tregun e brendshëm. Hong Kongu merr pjesë në mënyrë proaktive dhe e mbështet CIIE-në. Përveç zyrtarëve të lartë qeveritarë, një sërë liderësh biznesi do të marrin pjesë në një seminar që do të mbahet gjatë CIIE-së dhe do t'u prezantojnë pjesëmarrësve pikat e forta unike të Hong Kongut në fronte të ndryshme nën “një vend, dy sisteme””,- tha Lee. 

foto/VCG

foto/VCG

Ky edicion i CIIE-së do të paraqesë një seminar me temën e Hong Kongut për herë të parë, përkatësisht Kanalizimi i Biznesit Global përmes Hong Kongut. Lee do të mbajë një fjalim në seminar. (Irma)