Raporti: Shëndeti shëndetësor urban në Kinë pati përparim të qëndrueshëm
2023-11-05 12:03:28

foto nga VCG

foto nga VCG

Një raport i fundit mbi nivelin shëndetësor të qyteteve kineze, i publikuar nga Universiteti Tsinghua, tregon se indeksi shëndetësor i shumicës së qyteteve është rritur. 

Studiuesit kanë kryer kërkime të thelluara në fushat e shëndetit mjedisor, shërbimeve publike shëndetësore, parandalimit dhe kontrollit të sëmundjeve, shkruan “Xinhua”. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Ata mblodhën gjithashtu të dhëna me shumë burime si çështjet civile, industrinë dhe tregtinë, konsumin e jetesës dhe hartat në internet, dhe u përpoqën të zbulonin shpërndarjen e institucioneve të kujdesit për të moshuarit që ofrojnë shërbime. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Raporti ka krijuar një pamje të shëndetit urban të vendit dhe ka kontribuar në promovimin e zhvillimit urban në dimensione të shumta, tha Mao Qun'an, zyrtar i Komisionit Kombëtar të Shëndetit. (Irma)