Sektori i logjistikës në Kinë ruajti qëndrueshmërinë në tetor
2023-11-04 16:18:12

foto nga VCG

foto nga VCG

Sektori i logjistikës në Kinës pati zhvillim të qëndrueshëm në tetor, bëhet e ditur nga Federata Kineze e Logjistikës dhe Blerjeve.

Sipas të dhënave, cituar nga “Xinhua”, indeksi që ndjek performancën e tregut të logjistikës së vendit qëndroi në 52.9 për qind muajin e kaluar, 0.6 pikë përqindje më poshtë nga shtatori. 

Një lexim mbi 50 tregon zgjerim, ndërsa një lexim më poshtë pasqyron tkurrjen.

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

“Performanca e tregut të logjistikës në Kinë mbeti në zonën e zgjerimit muajin e kaluar, me aktivitetet logjistike në të gjitha rajonet që ruajnë vitalitetin e shëndoshë”,- deklaroi He Hui, kryeekonomist i federatës. 

Ai theksoi se funksionimi i sektorit ka një bazë të qëndrueshme në fazën e ardhshme, pasi shtysa e brendshme për rritjen ekonomike do të çlirohet në mënyrë të qëndrueshme. (Irma)