Ekspozita e Importit, gati për të hapur dyert për botën
2023-11-03 19:36:13

Foto nga VCG

Ekspozita e 6-të Ndërkombëtare e Importit e Kinës është gati të mirëpresë pjesëmarrës nga e gjithë bota nga 5 deri më 10 nëntor, pasi përgatitjet në Qendrën Kombëtare të Ekspozitave e Konferencave e Shangait përfunduan të premten, thanë organizatorët.

Deri më tani, rreth 410 000 vizitorë profesionistë janë regjistruar për ekspozitën.

Ekspozita e këtij viti do të ketë 72 vende e organizata ndërkombëtare, ndërsa Ekspozita e Biznesit pritet të tërheqë më shumë se 3 400 ndërmarrje nga 128 vende e rajone.

Duke mbuluar 367 000 metra katrorë, Ekspozita e Biznesit do të krijojë rekord prej 289 nga 500 ndërmarrjet kryesore dhe gjigantët e industrisë në botë.

Zona e ekspozimit dhe numri i projekteve në Zonën e Inkubacionit të Inovacionit janë dyfishuar krahasuar me ekspozitën e mëparshme.

Janë 64 vende partnere të nismës “Një brez, një rrugë” që marrin pjesë në ekspozitën e vendeve, me më shumë se 1 500 kompani që marrin pjesë në Ekspozitën e Biznesit. Zona e ekspozimit është gjithashtu afërsisht 30 për qind më e madhe në krahasim me ekspozitën e mëparshme.

Ndërkohë, si një segment i rëndësishëm i Ekspozitës së Importit, Forumi Ekonomik Ndërkombëtar "Hongqiao" pritet të mbledhë më shumë se 8 000 të ftuar për të diskutuar tema të ndryshme, duke përfshirë zhvillimin e gjelbër, ekonominë digjitale dhe teknologjinë inteligjente. (Çang Çuo)