Tibeti promovon turizmin dimëror për të tërhequr vizitorët
2023-11-02 16:46:35

CFP

CFP

Destinacionet ikonë turistike në Rajonin Autonom të Tibetit të Kinës jugperëndimore, si Pallati Potala, do të jenë të hapura për publikun pa pagesë nga e mërkura deri më 15 mars 2024, si pjesë e promovimit të turizmit dimëror të rajonit, shkruan “Xinhua”.

Departamenti rajonal i Zhvillimit të Turizmit bëri të ditur se gjatë periudhës së promovimit të dimrit, të gjitha pikat turistike të vlerësuara mbi nivelin A në Tibet do të jenë të hapura për publikun pa pagesë, me përjashtim të tempujve.

CFP

CFP

Kina ka një sistem klasifikimi të vlerësimit të turistëve që vlerëson atraksionet turistike nga 1A në 5A bazuar në cilësinë e tyre të përgjithshme turistike. Gjatë muajve të dimrit, hotelet, restorantet, shërbimet e transportit të pasagjerëve dhe linjat ajrore do të ofrojnë çmime jashtë sezonit. Autoritetet lokale planifikojnë të japin stimuj ose subvencione për agjencitë e udhëtimit, ndërmarrjet e turizmit dhe transportit dhe linjat ajrore për shërbimin e rrugëve të udhëtimit brenda dhe jashtë Tibetit.

Tibeti priti 49.67 milionë vizitorë vendas dhe të huaj në tre tremujorët e parë të këtij viti, 67.4 për qind më shumë në bazë vjetore.

Gjatë kësaj periudhe, sipas Departamentit rajonal të Turizmit, të ardhurat nga turizmi u rritën me 46.2 për qind nga një vit më parë, në rreth 59.4 miliardë juanë (rreth 8.1 miliardë dollarë amerikanë). (Irma)