Ushtria kineze "mbikëqyr plotësisht" anijet luftarake amerikane dhe kanadeze që lundrojnë nëpër ngushticën e Tajvanit
2023-11-02 17:45:23

Foto nga VCG

Komanda e Zonës Lindore të Ushtrisë Çlirimtare Popullore Kineze tha se trupat e saj ndoqën dhe monitoruan anijet luftarake amerikane dhe kanadeze kur ato kaluan tranzit nëpër ngushticën e Tajvanit të mërkurën.

Komanda mbetet në gatishmëri të lartë për të mbrojtur me vendosmëri sovranitetin kombëtar dhe paqen e qëndrueshmërinë rajonale, tha koloneli i lartë Shi Yi, zëdhënës i Komandës së Zonës Lindore të Ushtrisë Çlirimtare Popullore Kineze. (Çang Çuo)