Makao publikon planin e parë të zhvillimit për diversifikimin ekonomik
2023-11-02 18:25:10

Xinhua

Xinhua

Qeveria e Rajonit të Posaçëm Administrativ të Makaos (SAR) të Kinës publikoi të mërkurën një plan zhvillimi për diversifikimin e duhur ekonomik të Makaos nga viti 2024 në 2028, plani i parë sistematik i zhvillimit industrial në vend, shkruan “Xinhua”.

Dokumenti përshkruan planifikimin dhe angazhimet specifike për zhvillimin e industrive të turizmit dhe argëtimit në Makao, mjekësinë tradicionale kineze, financat moderne, teknologjitë e reja, konventat dhe ekspozitat, si dhe kulturën dhe sportin, bazuar në planin e dytë pesëvjeçar të Makao SAR dhe strategjinë e duhur të diversifikimit ekonomik të qytetit.

Xinhua

Xinhua

Duke iu përgjigjur Planit të 14-të Pesëvjeçar të Kinës (2021-2025) dhe Planit të Zhvillimit të Përmbledhur për Zonën e Madhe të Gjirit Guangdong-Hong Kong-Makao, sipas qeverisë së SAR të Makaos, plani i ri i zhvillimit synon të përcaktojë objektivat specifike, detyrat dhe projektet kryesore për ekonominë e përshtatshme, të promovojë zhvillimin e industrive të reja, pikat e reja të rritjes ekonomike, konsolidimin dhe përmirësimin e industrive tradicionale dhe nxitjen për zhvillimin e qëndrueshëm dhe cilësor të ekonomisë së vendit. (Irma)