Gjiganti optik gjerman Zeiss synon të trajtojë miopinë në Kinë
2023-10-31 09:37:45

Kina mbetet tregu më tërheqës dhe me rritjen më të shpejtë për Zeiss Vision, një prodhues i lenteve të syzeve dhe instrumenteve okulistike nën gjigantin gjerman të optikës Zeiss, u deklarua javën e kaluar në konferencën globale dyvjeçare të kompanisë.

Më shumë se 2,500 profesionistë të kujdesit për sytë nga 70 vende dhe rajone morën pjesë në Konventën Zeiss Vision 2023, në Berlin, Gjermani më 18 dhe 19 tetor dhe ndanë risitë në lentet dhe teknologjitë optike. Rreth 200 partnerë biznesi, optometristë dhe okulistë nga Kina morën pjesë në këtë aktivitet.

foto: ChinaDaily

foto: ChinaDaily

"Biznesi i Zeiss është shumë i lidhur me zhvillimin e Kinës. Përmirësimi i fundit i vendit në industri dhe konsum është ai që nxit rritjen e kompanisë," tha Wilson Peng, kreu i Zeiss Vision China, i cili shtoi se Kina është rajoni ku shitjet po rriten më shpejt për Zeiss.

Një nga temat kryesore gjatë konventës së sivjetshme ishte menaxhimi i miopisë, e cila po prek një numër në rritje njerëzish në mbarë botën.

Në një fjalim Padmaja Sankaridurg, kreu i ekipit të menaxhimit të miopisë në Zeiss, tha se një studim tregoi se një person në 20 ishte shumë miop në vitin 2020 dhe vlerësohet se një në 10 do të ishte deri në vitin 2050.

foto: VCG

foto: VCG

"Në shumë vende të Azisë, prevalenca e miopisë së lartë është tashmë më e madhe se 10 për qind tek adoleshentët," tha Sankaridurg, duke shtuar se miopia e pakorrigjuar do të rrisë mundësinë që njerëzit të kenë komplikime të tjera të sëmundjes së syrit.

Që nga viti 2021, Zeiss Vision ka punuar me Spitalin e Syve të Universitetit Mjekësor Wenzhou në Kinë, për të zhvilluar lentet e reja të menaxhimit të miopisë, të cilat mund të ngadalësojnë përparimin e miopisë.

Christina Boeck-Maier, drejtuese e çështjeve shkencore në Zeiss Vision, tha: "Bashkëpunimi është me të vërtetë çelësi për të gjithë produktin. Ne kishim disa prototipa dhe po testonim së bashku, ku dizajnerët tanë të lenteve, me ekspertizën e tyre optike, u përmirësuan gjithashtu në idetë e profesorëve nga Kina”.

Të lançuara së pari në Kinë vitin e kaluar, gati 1 milion palë lente të reja, Zeiss MyoCare, janë shitur deri tani. Produkti u bë i disponueshëm në Evropë në prill. Aktualisht po zhvillohen disa prova klinike në Kinë dhe Evropë  dhe rezultatet më të fundit pritet të publikohen gjatë ekspozitës ndërkombëtare të importit të Kinës të këtij viti në Shangai në nëntor.

foto: VCG

foto: VCG

Laura Rocha, menaxherja e lartë e produktit në Zeiss Vision përgjegjëse për lentet MyoCare, tha se për shkak të përhapjes së miopisë në Kinë, kërkesa për produkt është e madhe.

Sipas Komisionit Kombëtar të Shëndetit të Kinës, 52.7 përqind e fëmijëve dhe të rinjve në Kinë kishin miopi në vitin 2020.

"Urgjenca është në Azi, por shkalla e miopisë në Evropë po rritet," tha Rocha. "Kjo është arsyeja pse ne shikojmë dhe investojmë së pari në Azi dhe më pas është koha t'i drejtohemi Evropës dhe gjithashtu pjesës tjetër të botës."

Sipas iResearch, një kompani e inteligjencës së tregut, madhësia e tregut të lenteve të syzeve në Kinë arrin në 34 miliardë juanë (4.65 miliardë dollarë). Zeiss zë 24.6 për qind të shitjeve në Kinë, duke e renditur atë të parën në treg.