Tetor: PMI e prodhimit të Kinës shënoi rënie me 49.5
2023-10-31 17:34:32

Foto nga VCG

Sipas të dhënave të publikuara të martën nga Drejtoria Kombëtare e Statistikave të Kinës, Indeksi i menaxherëve të blerjeve të prodhimit të Kinës (PMI) ra në 49.5 në tetor, nga 50.2 që ishte muajin e kaluar.

"Në tetor, i ndikuar nga faktorë të tillë si festa e Ditës Kombëtare dhe lëshimi i hershëm i kërkesës përpara festës, niveli i bumit të PMI-së së prodhimit ra" tha Zhao Qinghe, statistician i lartë në Qendrën e Anketimit të Industrisë së Shërbimit të Drejtorisë Kombëtare të Statistikave. (Çang Çuo)