Ministri i Jashtëm kinez takohet me përfaqësuesit e komunitetit të biznesit në SHBA
2023-10-31 15:18:10

Xinhua

Xinhua

Ministri i Jashtëm kinez, Wang Yi, ftoi komunitetin e biznesit në SHBA që të shfrytëzojë mundësitë e reja nga rritja me cilësi të lartë dhe hapja e nivelit të lartë të Kinës dhe të kontribuojë në përmirësimin e marrëdhënieve Kinë-SHBA, shkruan “Xinhua”.

Deklarata e Wang u bë gjatë një takimi në Uashington me përfaqësues të komunitetit të biznesit në SHBA dhe sektorëve të tjerë.

Sipas tij, Kina është e gatshme të punojë me palën amerikane për të ndjekur konsensusin e rëndësishëm të arritur midis dy krerëve të shteteve dhe për të ndërmarrë veprime konkrete për të zgjeruar axhendën pozitive të marrëdhënieve dypalëshe.

Ai u kërkoi të dyja palëve të punojnë së bashku për të hapur rrugën dhe për të kapërcyer pengesat në mënyrë që të dy krerët e shteteve të takohen në San Francisko.

Duke vënë në dukje se me përmirësimin e klimës së biznesit dhe rritjen e shkallës së inovacionit, Kina po hapet më gjerë me pjesën tjetër të botës, Wang tha se një sërë hapash madhorë të deklaruar nga presidenti kinez Xi Jinping në Forumin e tretë “Një brez, një rrugë” për Bashkëpunim Ndërkombëtar kanë sjellë të rëndësishme përfitime nga promovimi i bashkëpunimit ndërkombëtar dhe forcimi i shkëmbimeve ekonomike dhe tregtare mes Kinës-SHBA.

“Kina vlerëson komunitetin amerikan të biznesit për tejkalimin e turbullirave në marrëdhëniet dypalëshe dhe qëndrimin e palëkundur në avancimin e miqësisë Kinë-SHBA”,- tha Wang.

Forca lëvizëse për bashkëpunim reciprokisht të dobishëm midis Kinës dhe Shteteve të Bashkuara është e fortë, themeli mbetet i fortë dhe hapësira mbetet e gjerë, tha Wang, duke i kërkuar komunitetit të biznesit në SHBA që t'i japë lojë të plotë rolit të bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar si dhe të nxisë mbështetjen publike dhe themelin social për marrëdhëniet miqësore mes dy vendeve.

Pjesëmarrësit e takimit e quajtën inkurajuese që dialogu dhe shkëmbimet në nivele të ndryshme midis Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kinës po rifillojnë gradualisht, duke shtuar se interesat e të dy palëve janë të ndërthurura ngushtë dhe se një marrëdhënie e fortë SHBA-Kinë është vendimtare për suksesin e të dy vendeve.

Wang gjithashtu informoi për perspektivat e zhvillimit ekonomik të Kinës dhe hapat pozitivë që vendi ka ndërmarrë në fusha të ndryshme, duke përfshirë aksesin në treg dhe mbrojtjen e pronësisë intelektuale.

Takimi u organizua bashkërisht nga Këshilli i Biznesit SHBA-Kinë, Komiteti Kombëtar për Marrëdhëniet SHBA-Kinë dhe Dhoma Amerikane e Tregtisë. (Fatosi)