Astronautët e Shenzhou-17 përfundojnë dorëzimin në orbitë
2023-10-30 19:37:43

Foto nga VCG

Ekuipazhet e astronautëve të Shenzhou-16 dhe Shenzhou-17 përfunduan dorëzimin në orbitë të dielën, sipas Agjencisë Hapësinore të Drejtuar të Kinës.

Një ceremoni dorëzimi u mbajt në Stacionin Hapësinor të Kinës, ku ekuipazhi i ri mori çelësin e stacionit hapësinor, i cili duket si një tërheqës metalik me një nyjë kineze të kuqe si dekor.

Ekuipazhi i Shenzhou-17 pritet të qëndrojë në orbitë për gati gjashtë muaj, duke kryer disa aktivitete në hapësirë si dhe shumë eksperimente dhe teste në fushat e fizikës bazë në një mjedis mikrograviteti, përfshirë shkencën e materialeve, shkencën e jetës, mjekësinë dhe teknologjinë hapësinore.

Ekuipazhi i astronautëve të Shenzhou-16 ka përfunduar të gjitha detyrat e planifikuara dhe do të kthehet në vendin e uljes në Dongfeng më 31 tetor.