Ekipi i kërkim-shpëtimit gati për kthimin e ekuipazhit Shenzhou-16 nga stacioni hapësinor i Kinës
2023-10-30 15:42:23

Një detashment ajror përgjegjës për misionin e rikuperimit të kërkim-shpëtimit për ekuipazhin kinez Shenzhou-16, i cili do të kthehet të martën, është përgatitur plotësisht. për kthimin e tyre, raportoi të hënën Grupi Mediatik i Kinës (CMG). Detashmenti do të vendosë pesë helikopterë për misionin, duke përfshirë një për komandim, një për komunikim, një për mbikëqyrje dhe shpëtim mjekësor dhe dy për shpëtim mjekësor.

I lehtësuar nga një sistem udhëzues kërkimi, ekipi është në gjendje të marrë informacione kyçe si pozicioni dhe distanca e anijes kozmike Shenzhou-16 në kohë reale me një saktësi të përmirësuar. Gjatë provës, detashmenti ajror manovroi shpejt dhe u ul me saktësi rreth kapsulës së kthimit pas marrjes së udhëzimit. Ekuipazhi i Shenzhou-16, pas pesë muajsh në hapësirë, do të zbarkojë në vendin e uljes Dongfeng që ndodhet në shkretëtirën Gobi në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës veriore.(Çang Çuo)