Italia vuan mungesën e mjekëve, ekspertët: Minon themelet e sistemit shëndetësor
2023-10-29 17:52:23

Mjeket ne Itali (Foto Atsh)

Mjeket ne Itali (Foto Atsh)

180 000 profesionistë të kujdesit shëndetësor zgjodhën të largoheshin nga Italia për të punuar jashtë vendit mes viteve 2000 dhe 2022.

Presidentja e Shoqatës Italiane të Pediatrisë, Annamaria Staiano, ka ngritur alarmin në fjalimin e saj në Kongresin e Pediatrisë në Torino, shkruan “ATSH”.

“Mungesa e specialistëve, në radhë të parë në fushën e urgjencës, por edhe në kuadrin e kujdesit kompleks, po minon themelet e një sistemi shëndetësor të konsideruar deri tani ndër më të mirët në botë”, - tha Staiano.

“Dimri i kaluar, me dhomat e urgjencës pediatrike nën presion, për shkak të epidemisë së bronkiolitit dhe qarkullimit të gripit dhe viruseve të tjera, ekspozoi të metat e një sistemi që ka nevojë për një përmirësim të thellë, mangësitë e të cilit mund të lindin përsëri gjatë këtij sezoni”,- theksoi ajo.

“Pagat e personelit shëndetësor në Itali janë shumë më të ulëta sesa ato të kolegëve të tyre evropianë”, - tha Staiano. (Irma)