Kina do të zgjerojë fushën e shërbimeve të sigurimit të dhurimeve komerciale
2023-10-27 14:16:18

Foto nga VCG

Kina do të zgjerojë fushën e institucioneve që ofrojnë shërbime të sigurimit të dhurimeve komerciale për të përmbushur nevojat e njerëzve për kujdesin ndaj të moshuarve, sipas një qarkoreje të publikuar nga rregullatori kryesor financiar i vendit, përcjell “Xinhua”.

Kina nisi një program pilot të shërbimeve të sigurimit të dhurimeve komerciale në Zhejiang dhe Chongqing në qershor 2021, me gjashtë sigurues pjesëmarrës. Më pas e zgjeroi programin pilot në mbarë vendin në mars 2022.

“Që nga nisja e programit pilot, progresi i biznesit ka qenë përgjithësisht i qëndrueshëm”, bëri të ditur Administrata Kombëtare e Rregullatorit Financiar, duke shtuar se programi pilot do të jetë tashmë një biznes i rregullt ku mund të operojnë kompanitë e kualifikuara të sigurimit të jetës.

Kërkesat për kompanitë e sigurimit të paraqitura nga qarkorja përfshijnë që kapitali i pronarit në fund të vitit të kaluar të jetë jo më pak se 5 miliardë juanë (rreth 696.52 milionë dollarë amerikanë) dhe jo më pak se 75 për qind e kapitalit aksionar të kompanisë.

Sipas dokumentit, siguruesit e kualifikuar mund t'u besojnë bankave të mëdha, bankave aksionare dhe bankave tregtare të qytetit që ofrojnë shërbime personale pensionesh për të promovuar dhe shitur produktet e sigurimit të fondeve tregtare brenda zonave të tyre të funksionimit. (Irma)