Presidenti kinez takohet me guvernatorin e Kalifornisë
2023-10-25 21:11:43

Presidenti kinez Xi Jinping u takua të mërkurën me Gavin Newsom, guvernatorin e shtetit amerikan të Kalifornisë, në Pallatin e Madh të Popullit në Pekin.

Duke vënë në dukje se Kina dhe Shtetet e Bashkuara, si dy ekonomitë më të mëdha të botës, përbëjnë më shumë se një të tretën e ekonomisë globale dhe pothuajse një të katërtën e popullsisë së botës, ndërsa tregtia dypalëshe zë rreth një të pestën e totalit botëror, Xi tha se interesat e të dy palëve janë të ndërlidhura ngushtë.

Sipas tij, arritjet në marrëdhëniet Kinë-SHBA nuk kanë qenë të lehta dhe duhet të çmohen edhe më shumë.

Politika e Kinës drejt Shteteve të Bashkuara është e qëndrueshme dhe mbështetet mbi parimet e respektit të ndërsjellë, bashkëjetesës paqësore dhe bashkëpunimit me përfitime të përbashkëta, tha Xi, duke shtuar se Kina do të vazhdojë të punojë në këtë drejtim dhe shpreson se edhe Shtetet e Bashkuara do të punojnë në të njëjtin drejtim. (Artan)