Atraksionet kulturore të lumit Yangtze promovohen për të nxitur turizmin vendas
2023-10-24 14:57:32

Foto nga Xinhua

Trembëdhjetë provinca dhe komuna, së bashku me tetë qytete në provincën Jiangsu, zbuluan rrugët e turizmit kulturor përgjatë lumit Yangtze dhe një listë me 100 atraksione turistike magjepsëse, në një festival kulturor në Suzhou, Jiangsu, njofton “China Daily”.

Festivali i Kulturës së lumit Yangtze në Zhangjiagang, Suzhou, synon të shfaqë trashëgiminë e pasur kulturore të rajoni i lumit Yangtze, duke tërhequr turistët për të eksploruar traditat e tij të gjalla.

Në një treg kulture popullore, vizitorët mund të hasim shfaqje që përfaqësojnë kultura të ndryshme etnike, të tilla si stolitë e argjendta të grupit etnik Miao, ndërveprimet e këngëve malore të grupit etnik Bai, si dhe tregimet teatrale me ndihmën e daulleve të provincës Hubei.

Në një ekspozitë të posaçme muzeale, të quajtur Turneu i Fantazisë i lumit Yangtze dhe Detit - Qytetërimi i lumit Yangtze dhe Rruga Detare e Mëndafshit, vizitorët mund të kenë një përvojë gjithëpërfshirëse në sitin arkeologjik Huangsipu.

Ky vit shënon 20-vjetorin e Festivalit të Kulturës së lumit Yangtze, i cili ka luajtur një rol jetik në promovimin e integrimit dhe ndarjes së burimeve kulturore dhe turistike në rajonin e lumit Yangtze.

Gjatë dy dekadave të fundit, Zhangjiagang ka bashkëpunuar me më shumë se 200 organizata për të organizuar mbi 180 aktivitete të mëdha kulturore që kanë tërhequr më shumë se 500 milionë pjesëmarrës me prani fizike dhe online. (Fatosi)