Migrantët përfitojnë nga politika e pagesës së faturave mjekësore të Kinës
2023-10-24 11:17:20

Foto nga VCG

Numri i përgjithshëm i pagesave të drejtpërdrejta të faturave mjekësore ndërprovinciale në Kinë arriti në 36.4 milionë në periudhën korrik-shtator, një rritje tremujore prej 27.7 për qind, sipas shifrave të publikuara nga Administrata Kombëtare e Sigurisë së Kujdesit Shëndetësor (NHSA), njofton “CGTN”.

Në këtë rast, më shumë migrantë që kërkojnë trajtim mjekësor kanë përfituar nga politika e rafinuar e Kinës për shlyerjen e faturave mjekësore ndërprovinciale përmes llogarive bazë të sigurimit mjekësor.

Sipas skemës aktuale të sigurimit bazë mjekësor, punëtorët migrantë ruralë, të moshuarit që zhvendosen për të qenë me fëmijët e tyre dhe individë të tjerë migrantë lejohen të paguajnë drejtpërdrejt shpenzimet e tyre mjekësore të bëra jashtë provincave të tyre të origjinës.

Shlyerja në vend e faturave mjekësore ndërkrahinore për pacientët e shtruar u realizua në rreth 78.200 institucione mjekësore të përcaktuara në mbarë vendin, me mbi 3.1 milionë vendbanime të përfunduara gjatë periudhës korrik-shtator.

Shlyerjet e drejtpërdrejta të shpenzimeve ambulatore ndërkrahinore panë gjithashtu një rritje në tremujorin e tretë të vitit, duke arritur në 33.3 milionë raste, sipas administratës.

Skemat bazë të sigurimit mjekësor në Kinë ofrojnë mbulim për rreth 1.36 miliardë njerëz, me shkallën e mbulimit aktualisht mbi 95 për qind të popullsisë totale. (Fatosi)