Berlini regjistron 70 incidente antisemite që kur Hamasi sulmoi Izraelin
2023-10-23 14:58:03

Foto nga VCG

Sipas organit që dokumenton antisemitizmin në Gjermani, incidentet antisemite në Berlin janë rritur ndjeshëm pas sulmit terrorist ndaj Izraelit nga grupi militant islamik Hamas, njofton “RTSH”.

Departamenti për Kërkime dhe Informacion mbi Antisemitizmin (RIAS) dokumentoi 70 raste deri më 18 tetor.

Ky është trefishi i numrit të incidenteve të ndodhura krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, kur u dokumentuan 25 raste.

Nisma ka marrë raporte të shumta shtesë që ende nuk janë verifikuar.

Sipas Institutit Gjerman të Kërkimeve Antisemitiste, ka pasur një rast të dhunës ekstreme, tre sulme dhe kërcënime dhe nëntë raste të dëmtimit të synuar të pronës.

Një prej tyre është tentativa për zjarrvënie të mërkurën në qendrën e komunitetit dhe sinagogën në “Brunnenstraße” të Berlinit.  (Fatosi)