Panairi i Librit në Frankfurt ndërton ura midis Kinës dhe Evropës
2023-10-22 14:31:14

Foto nga Xinhua

Panairi i Librit në Frankfurt të Gjermanisë mund të luajë një rol të vogël në përmirësimin e komunikimit midis Perëndimit dhe Kinës, shkruan “CGTN”.

Ngjarja daton në shekullin e 12-të, por versioni modern i panairit ka funksionuar që nga viti 1949, ku botuesit, agjentë dhe autorë bashkohen me shpresën për të nënshkruar marrëveshje ndërkombëtare për veprat e tyre.

Ambasadori i Kinës në Gjermani, Wu Ken, thotë se të gjithë përfitojnë kur Kina dhe Evropa punojnë së bashku.

“Fakti që marrëdhëniet midis Kinës dhe Gjermanisë dhe midis Kinës dhe Evropës po bëjnë përparim të madh me përfshirjen e reciprocitetit është gjithashtu dëshmi se ne kemi diçka që jo vetëm kontribuon në ekonominë globale, por gjithashtu hap drejtpërdrejt mundësi të reja për Gjermaninë dhe Evropën. Prandaj ne shpresojmë që Gjermania dhe Evropa do të vazhdojnë t'i përcaktojnë marrëdhëniet tona kryesisht si një partneritet”,- tha ai. (Irma)