Kina vendos kontrolle për eksportin e disa produkteve prej grafiti
2023-10-22 10:38:48

Foto nga VCG

Qeveria kineze njoftoi se do të vendosë kontrolle të eksportit për disa materiale grafiti dhe produkteve të lidhura me to.

Në një njoftim të publikuar së bashku nga Ministria e Tregtisë dhe Administrata e Përgjithshme e Doganave, cituar nga “Xinhua”, eksporti i materialeve prej grafiti artificial dhe produkteve të ngjashme me pastërti të lartë (pastërti>99.9%), forcë të lartë (fortësi në përkulje>30Mpa) dhe densitet të lartë (densitet>). 1.73 g/centimetër kub) do të ndalohet, përveç nëse kanë leje. Ndërkohë, grafiti natyral dhe produktet e tij, duke përfshirë grafitin e sferoidizuar dhe grafitin e zgjeruar, gjithashtu do të ndalohen nga eksporti nëse nuk ka leje, thuhet në njoftim.

Sipas njoftimit, masat e kontrollit hyjnë në fuqi më 1 dhjetor 2023. (Irma)