Kina ka ndërtuar rreth 3.19 milionë stacione bazë 5G
2023-10-21 12:16:58

Foto nga VCG

Kina kishte ndërtuar rreth 3.19 milionë stacione bazë 5G deri në fund të shtatorit, në përpjekjen e saj për të nxitur transformimin digjital dhe inteligjent të ekonomisë reale.

Sipas të dhënave zyrtare të publikuara të premten nga Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit, numri i përdoruesve të brezit të gjerë gigabit arriti në 145 milionë.

Të dhënat tregojnë se rrjeti 5G dhe interneti industrial janë në përdorim në shumë sektorë të ekonomisë kineze. (Irma)