Konferenca për Industrinë e Furnizimit me Energji Elektrike zhvillohet në Xiamen të Kinës
2023-10-21 15:03:49

Foto nga Xinhua

Konferenca e 24-të mbi Industrinë e Furnizimit me Energji Elektrike u hap të premten në qytetin bregdetar kinez lindor Xiamen.

Konferenca me temë “Energjia me karbon të ulët, fuqizimi i një të ardhmeje të gjelbër”, ka tërhequr mbi 2000 delegatë, duke përfshirë përfaqësues të ndërmarrjeve kryesore të energjisë, autoriteteve dhe organizatave ndërkombëtare në rajonin e Azisë-Paqësorit, shkruan “Xinhua”.

Gjatë konferencës, do të zhvillohen diskutime të thelluara dhe shkëmbime interaktive mbi çështjet kyçe të shqetësimit global, si qëllimet e dyfishta të karbonit të Kinës, zhvillimi i gjelbër dhe me karbon të ulët, sistemet e reja të energjisë, tregjet e reja të energjisë dhe energjia gjithëpërfshirëse.

Më shumë se 40 të ftuar të shquar do të paraqesin raporte mbi shqetësimet kryesore të industrisë dhe do të ndajnë konceptet e avancuara të zhvillimit dhe përvojën praktike të industrisë, duke synuar të trajtojnë sfidat e reja në sigurinë e energjisë, ndryshimet klimaterike dhe zhvillimin e qëndrueshëm.

Me një sipërfaqe totale prej rreth 17.500 metra katrorë, zona e ekspozitës këtë vit do të shfaqë në mënyrë gjithëpërfshirëse arritjet e inovacionit dhe zhvillimit të njësive anëtare të Shoqatës së Industrisë së Furnizimit me Energji Elektrike të Azisë Lindore dhe Paqësorit Perëndimor (AESIEAP), duke ofruar një platformë ndërkombëtare dhe lojtarët e industrisë vendase për të lidhur inovacionin teknologjik me kërkesën e tregut.

Konferenca organizohet nga AESIEAP dhe Këshilli i Energjisë Elektrike në Kinë dhe do të zgjasë deri më 23 tetor. (Irma)