Kina përgatitet të nisë anijen kozmike "Shenzhou-17"
2023-10-19 17:48:08

Anija kozmike "Shenzhou-17" e Kinës dhe një raketë mbartëse "Marshimi i Madh-2F" dërgohen në vendin e nisjes, 19 tetor 2023. / CFP

Anija kozmike "Shenzhou-17" e Kinës dhe një raketë mbartëse "Marshimi i Madh-2F" u transferuan në vendin e nisjes në Qendrën e Lëshimit të Satelitëve të Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore të enjten, bëri të ditur Agjencia e Fluturimeve Hapësinore me Astronautë e Kinës (CMSA).

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Strukturat dhe pajisjet në vendin e nisjes janë në gjendje të mirë, tha CMSA-ja. Puna pasuese, duke përfshirë kontrollin dhe testet e përbashkëta, do të kryhet siç është planifikuar dhe raketa do të niset në të ardhmen e afërt.

Anija kozmike "Shenzhou-17" e Kinës dhe një raketë mbartëse "Marshimi i Madh-2F" dërgohen në vendin e nisjes, 19 tetor 2023. / CFP

Anija kozmike "Shenzhou-17" do të bashkohet me portën e përparme të modulit bazë të stacionit hapësinor kinez, duke formuar një kombinim prej tre modulesh dhe tre anijesh kozmike, dhe do të vazhdojë të kryejë eksperimente të shkencës dhe teknologjisë hapësinore.