Pentagoni dërgon rreth 2 mijë ushtarë në Lindjen e Mesme
2023-10-18 11:54:56

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Pentagoni u ka dërguar afro 2,000 ushtarëve amerikanë urdhrin “përgatitje për dislokim”, duke i paralajmëruar që të jenë gati të përgjigjen në luftën ndërmjet Izraelit dhe Hamasit, sipas dy zyrtarëve amerikanë që ranë dakord të flasin me kusht që të mos identifikohen pasi vendimi nuk është njoftuar ende, shkruan “Panorama”. Ushtarët do të kenë role të ndryshme mbështetëse, si në dhënien e ndihmës mjekësore, pastrimin e minave apo të ofrojnë siguri shtesë nëpër pika të kalimit, sipas një zyrtari. Ata nuk do të dërgohen në Izrael, por në shtetet përreth në rajon. (Elona)