Udhëtimet urbane të pasagjerëve në Kinë u rritën me 15.6 për qind në periudhën janar-gusht
2023-10-17 14:30:22

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Numri i udhëtimeve urbane të pasagjerëve në Kinë u rrit me 15.6 për qind në bazë vjetore në tetë muajt e parë të vitit, tregojnë të dhënat zyrtare, njofton “Xinhua”.

Sipas Ministrisë së Transportit, 61.85 miliardë udhëtime pasagjerësh janë kryer në zonat urbane të Kinës gjatë kësaj periudhe.

Në mënyrë të veçantë, numri i udhëtimeve të pasagjerëve të trajtuar nga rrjetet e tranzitit hekurudhor urban të Kinës u rrit me 43.4 përqind në bazë vjetore në 19.01 miliardë.

Rrjeti i autobusëve dhe tramvajit në Kinë trajtoi 26.76 miliardë udhëtime pasagjerësh në tetë muajt e parë të vitit.

Në të njëjtën periudhë, udhëtimet e pasagjerëve të kryera me traget u rritën me 94.5 për qind nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar, ndërsa ato me taksi u rritën me 7.4 për qind, tregojnë të dhënat. (Fatosi)