Kina u sugjeron shtetasve të vet në Izrael të kthehen në atdhe sa më shpejt të jetë e mundur
2023-10-16 16:57:17

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Duke vënë në dukje se fluturimet ndërmjet Kinës dhe Izraelit vijojnë ende, Ministria e Jashtme kineze u sugjeroi të hënën shtetasve kinezë në Izrael të kthehen në atdhe sa më shpejt të jetë e mundur.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Duke folur në një konferencë të përditshme shtypi, zëdhënësja e kësaj ministrie Mao Ning tha se Kina po studion dhe po lerëson me kujdes gjendjen e sigurisë në Palestinë e Izrael dhe po ndjek nga afër hapjen e rrugëve ajrore dhe tokësore vendore.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Zëdhënësja theksoi se Kina do të bëjë gjithçka që është e mundur për të ndihmuar shtetasit e vet.

Katër shtetas kinez u vranë, dy janë zhdukur dhe gjashtë të tjerë janë plagosur që nga fillimi i konfliktit ndërmjet Izraelit dhe Hamasit më 7 tetor.