Izraeli: 1.1 milionë banorë në Gaza duhet të evakuohen brenda 24 orësh
2023-10-13 21:03:52

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Forcat e Mbrojtjes së Izraelit (IDF) u bënë thirrje të premten civilëve që të largohen nga qyteti i Gazës "për hir të sigurisë dhe mbrojtjes së tyre".

Në një deklaratë në rrjetin X, i njohur më parë si Twitter, zëdhënësi i IDF-së Jonathan Conricus tha se "IDF-ja bën thirrje për evakuimin e të gjithë civilëve nga qyteti i Gazës në drejtim të jugut, për sigurinë e tyre”.

Thirrja pasoi një deklaratë të Kombeve të Bashkuara të enjten vonë se zyrtarët ushtarakë izraelitë e kishin informuar atë se e gjithë popullsia e Gazës veriore, rreth 1.1 milionë njerëz, duhet të zhvendoset në Gazën jugore brenda 24 orësh.