Zhvilluesit e lojërave synojnë zgjerimin e biznesit dhe shitjeve
2023-10-09 15:25:46

Kohë më të mira duken  në horizont për firmat kineze të lojërave që kërkojnë zgjerim, duke pasur parasysh tendencën e vazhdueshme të rimëkëmbjes në tregun vendas, politikat rregullatore mbështetëse dhe lulëzimin e teknologjive në zhvillim, thanë analistët.

Sipas tyre, industria e lojrave të Kinës ka rifilluar gradualisht rritjen e fortë këtë vit, pavarësisht nga erërat e kundërta dhe "efekti dëmtues" i ndikimit të COVID-19, me sektorin që do të vazhdojë një ecuri të qëndrueshme për pjesën tjetër të vitit.

foto: VCG

foto: VCG

Tregu shumë fitimprurës gjeneroi të ardhura prej 28.61 miliardë juanë (3.9 miliardë dollarë) në korrik, me një rritje gati 40 përqind nga viti në vit dhe një rritje prej mbi 3 përqind nga muaji në muaj, tha një raport i ri nga baza e të dhënave kineze të lojërave Gamma Data. Korp.

Lojërat e lëvizshme mbetën segmenti më i madh, duke prodhuar të ardhura prej më shumë se 22 miliardë juanë në korrik, një rritje prej mbi 50 për qind nga viti në vit.

Në gjysmën e parë, numri i pjesëmarrësve të lojërave në Kinë arriti një rekord prej 668 milionë, 0.35 për qind më shumë nga viti në vit, tha Gamma Data.

Wang Xu, bashkëthemelues dhe analist kryesor në Gamma Data, tha se industria e lojrave në Kinë do të rimëkëmbet në mënyrë të qëndrueshme në pjesën tjetër të vitit, duke pasur parasysh rritjen e kërkesës së konsumatorëve, performancën më të mirë të titujve ekzistues të lojërave si dhe rritjen e fuqishme të titujve të lojërave të reja.

Administrata Kombëtare e Shtypit dhe Publikimeve e Kinës ka dhënë miratimin për një total prej afro 700 publikimesh të lojërave vendase në internet deri më tani këtë vit, me miratimin më të fundit të 89 lojërave vendase në internet vetëm në shtator. Vitin e kaluar, vendi dha gati 500 autorizime vendase për lojëra online.

foto: VCG

foto: VCG

Në gusht, autoritetet dhanë licenca për 31 lojëra online të importuara, duke përfshirë tituj që u përkisnin kompanive kryesore të teknologjisë dhe internetit të Kinës si Tencent Holdings dhe NetEase.

Ishte grupi i tretë i lojërave të huaja online që mori licenca botimi që nga dhjetori, kur NPPA miratoi grupin e parë prej 44 lojërash të huaja vitin e kaluar. Ai gjithashtu miratoi 27 lojëra të huaja në internet në mars.

Wu Baokang, analist në ofruesin e shërbimeve të inteligjencës së të dhënave iDigital, tha se vendi po dërgon sinjale pozitive për një politikë rregullatore më mbështetëse ndaj sektorit të lojrave, duke sjellë mundësi rritjeje për kompanitë e lojrave brenda dhe jashtë vendit.

Krahasuar me vitin 2022, Wu tha se pret të shohë më shumë grupe dhe një numër më i madh lojërash të huaja në internet të marrin licenca botimi këtë vit, duke thënë se vendi do të mirëpresë më shumë tituj lojërash të huaja me cilësi të lartë.

"Me rifillimin e prodhimit, si dhe një rikthim gradual të konsumit, industria e lojërave në Kinë ka të ngjarë të dëshmojë një rikthim të fortë në 2023," shtoi Wu.

Zyra Kombëtare e Statistikave tha se të dhënat zyrtare tregojnë për një rikuperim të qëndrueshëm ekonomik, pasi prodhimi industrial dhe shitjet me pakicë të Kinës u rritën përkatësisht 4.5 përqind dhe 4.6 përqind nga viti në vit në gusht, nga 3.7 përqind dhe 2.5 përqind rritje. ne korrik.

Duke parë përpara, Zhang Yi, CEO dhe analisti kryesor në iiMedia Research, tha se ai pret të shohë një numër në rritje të lojërave të reja në pjesën tjetër të vitit, duke shtuar se teknologjitë në zhvillim si inteligjenca artificiale do të përfitojnë gjithashtu nga zhvillimi i sektorit të lojërave. .

Wang Yi, zëvendëspresidenti i NetEase, tha se kompanitë e lojërave duhet të investojnë vazhdimisht në teknologjitë më të avancuara si AI për të promovuar zhvillim me cilësi të lartë.

foto: VCG

foto: VCG

Wang tha se aktualisht, AI ka ndihmuar në rritjen e produktivitetit të punës së NetEase me 90 për qind në fushat kryesore, duke përfshirë gjenerimin e konceptit të artit, kapjen e lëvizjes dhe gjenerimin e modeleve.

Wang tha se Net-Ease jo vetëm që do të aplikojë teknologji të fundit në lojëra, por gjithashtu do të sjellë teknologji në botën e jashtme në fusha të tilla si prodhimi industrial, bujqësia e automatizuar dhe kultura dhe turizmi dixhital.

"Ne po përqafojmë një raund të ri ndryshimi teknologjik, i cili do të krijojë mundësi të reja rritjeje për industrinë e lojrave. Ne do të jemi të përkushtuar për të investuar në teknologjitë e largëta që nxisin inovacionin, duke punuar së bashku me lojtarë të tjerë të tregut për të nxitur zhvillimin e industrisë së lojrave në Kinë ”, shtoi Wang.

Gamma Data tha se shërbimet përkatëse të përmbajtjes së gjeneruar nga inteligjenca artificiale (AIGC) e NetEase kanë mbuluar të gjitha produktet, duke përfituar rreth 1 miliard përdorues. NetEase ka zbuluar tashmë disa modele gjigante të vetë-zhvilluara, duke mbuluar më shumë se 100 skenarë aplikimi.

foto: VCG

foto: VCG

Gamma Data vuri në dukje se teknologjia AIGC ka përmirësuar ndjeshëm përvojën e përdoruesit dhe ka forcuar më tej efikasitetin e zhvillimit të përmbajtjes së Net-Ease në fusha të shumta dhe ka shfrytëzuar përvojën e saj për t'i shërbyer ndërmarrjeve të tjera.

Duke cituar raportin e ri, Wang Xu i Gamma Data tha se përmbajtja e krijuar nga AI do të nxisë ndjeshëm zhvillimin me cilësi të lartë të përmbajtjes së lojërave, duke shtuar se mbi 60 përqind e firmave kryesore kineze të lojërave kanë hyrë tashmë në fushat e AIGC.

Midis firmave të tilla, 27 aplikojnë AIGC në kërkimin dhe zhvillimin, marketingun dhe operacionet e tyre;

Sipas raportit, 12 përdorin teknologjitë përkatëse për të ofruar zgjidhje për sektorë ose ndërmarrje të tjera dhe nëntë zgjedhin të fokusohen në fusha duke përfshirë njerëzit dixhitalë dhe metaverset.