IOM: OKB synon të ndryshojë imazhin e emigracionit
2023-10-04 11:24:34

Foto nga VCG

Drejtoresha e përgjithshme e Organizatës Ndërkombëtare për Emigracionin, Amy Pope, foli mbi përfitimet e emigracionit të ligjshëm dhe u zotua të kundërshtojë imazhin negativ në shumë vende të destinacionit. 

Pope tha e nevojitet një sistem që do t’i lejonte emigrantët dhe vendet e destinacionit të përfitonin, shkruan “ATSH”. 

“Emigracioni i ligjshëm është i mirë për ekonominë dhe duhet të promovohet”, tha Pope. 

Ajo vuri në dukje prova bindëse se emigrimi gjeneron prosperitet, promovon inovacionin dhe mund të ndihmojë shoqëritë në plakje. 

“IOM-i, i cili financohet nga 175 shtetet anëtare, do t’i kushtojë vëmendje sektorit privat që mbështet emigrimin, për të mbledhur më shumë fonde”, tha ajo. 

Pope vlerësoi përpjekjet e organizatave private për shpëtimin e emigrantëve me varka në rajonin e Mesdheut. (Elona)