Lehtësimi i procedurave të udhëtimit ndihmon rritjen e turizmit
2023-10-03 18:30:58

foto nga

foto nga "China Daily"

Kina riorganizon menaxhimin e udhëtimeve për të përmbushur kërkesën në rritje për shërbime

Kina do të përmirësojë menaxhimin dhe shërbimet për udhëtarët ndërkombëtarë, duke përfshirë thjeshtimin e procedurave të vizave dhe rritjen e fluturimeve ndërkombëtare, me qëllim për të nxitur tregun e saj të turizmit. Zyra e Përgjithshme e Këshillit të Shtetit publikoi një dokument përpara festës kombëtare për të lehtësuar zhvillimin cilësor të sektorit, i cili pritet të ketë rritje të madhe gjatë kësaj feste. Kina do të rifillojë dhe do të rrisë fluturimet ndërkombëtare, veçanërisht me vendet fqinje dhe ato që janë burimet kryesore të vizitorëve, thuhet në dokument.

Administrata e Aviacionit Civil të Kinës do të mbështesë linjat ajrore vendëse dhe të huaja për të investuar në më shumë kapacitete si dhe për të përmbushur nevojat e njerëzve, sipas një dokumenti të fundit të lëshuar bashkërisht nga mbi 10 departamente.

foto nga CFP

foto nga CFP

Ndryshimet përfshijnë rifillimin e zbatimit të marrëveshjeve dypalëshe të shërbimeve ajrore me 125 vende që kanë nënshkruar marrëveshje të transportit ajror me Kinën, me përjashtim të Shteteve të Bashkuara, Kanadasë dhe Francës, thanë autoritetet.

Numri i fluturimeve të rregullta ndërkombëtare të pasagjerëve nga 18 deri më 24 shtator ishte 3,849 vajtje-ardhje, gati tetë herë më shumë se një javë përpara se Kina të liberalizonte menaxhimin e COVID-19 nga një sëmundje e klasit A në një sëmundje të klasit B më 8 janar dhe rreth 50.5 përqind të asaj përpara epidemisë, treguan të dhënat. Numri i fluturimeve në 16 vende, përfshirë Mbretërinë e Bashkuar, Italinë dhe Maldivet, ka tejkaluar nivelin para epidemisë. Dokumenti parashikonte gjithashtu masa për të optimizuar politikat e vizave dhe zhdoganimit, rivendosjen dhe zgjerimin e politikave pa viza dhe ofrimin e zhdoganimit të përshtatshëm për udhëtarët ndërkombëtarë të kroçerave dhe turneve.

Gjithsej 97 autoritete të vizave portuale mund të trajtojnë viza turistike grupore për grupet turistike të huaja të organizuara nga agjencitë vendase të udhëtimit. Sipas autoriteteve, politikat e tranzitit pa viza 72-orëshe dhe 144-orëshe janë zbatuar për njerëzit nga 53 vende. Kina ka zbatuar politikën e hyrjes pa viza 15-ditore për anijet turistike në Shangai, hyrjen pa viza për 59 vende në provincën Hainan dhe hyrjen pa viza për grupet turistike nga 10 vende të ASEAN-it në Guilin të rajonit autonom Guangxi Zhuang.

foto nga CFP

foto nga CFP

Të huajt që aplikojnë për hyrje nga rajonet e posaçme administrative të Hong Kongut dhe Makaos mund të gëzojnë hyrjen 144-orëshe pa viza në rajonin e Deltës së lumit Perla dhe Shantou, në provincën Guangdong. Në përgjigje të rritjes së aplikimeve për viza, ambasadat dhe konsullatat kineze jashtë vendit kanë zgjatur orarin e punës dhe kanë rritur numrin e terminaleve, thanë autoritetet.

Shërbimet në pagesa, akomodime, rezervime biletash, turne piktoreske dhe shkëmbim valutor do të bëhen më të përshtatshme, thuhet në dokument.

Sipas një raporti për tregun e turizmit të Kinës të lëshuar nga Aleanca Botërore e Turizmit, vizitat hyrëse u rikuperuan në 18 milionë njerëz në gjysmën e parë të këtij viti, duke u rikuperuar në 12 për qind të së njëjtës periudhë në 2019, raportoi China Tourism News.

Autor i artikullit Zhang Yi