Në Kinën lindore zhvillohet forumi mbi kulturën e Konfucit
2023-09-30 19:03:12

foto: VCG

foto: VCG

Një forum mbi kulturën e Konfucit u zhvillua në qytetin Qufu në provincën Shandong të Kinës lindore, vendlindja e filozofit të shquar kinez.

Forumi Nishan mbi Qytetërimet Botërore, i nënti që nga fillimi i tij në 2010, ka tërhequr 330 të ftuar të huaj, duke përfshirë politikanë, përfaqësues nga organizatat ndërkombëtare, diplomatë nga Kinë, ekspertë dhe studiues, shkruan “Xinhua”.

foto: VCG

foto: VCG

Gjatë ceremonisë së hapjes, Shohrat Zakir, nënkryetar i Komitetit të Përhershëm të Asamblesë së 14-të Kombëtare Popullore, tha se Iniciativa e Qytetërimit Global është një udhëzues domethënës për zhvillimin dhe përparimin e qytetërimeve njerëzore, duke injektuar një shtysë të fortë në procesin e modernizimit të shoqërisë njerëzore.

foto: VCG

foto: VCG

Ai theksoi rëndësinë e respektimit të diversitetit të qytetërimeve njerëzore, duke mbështetur në mënyrë aktive progresivitetin e tij, duke promovuar gjithëpërfshirjen e tij dhe duke mbrojtur fuqishëm vlerat e përbashkëta të njerëzimit, në mënyrë që të ndërtohet një komunitet me një të ardhme të përbashkët për njerëzimin dhe të krijohet një botë më e mirë. (Irma)