Galaja e Festës së Mesvjeshtës e CMG-së shpërfaq kulturën e veçantë kineze
2023-09-29 23:19:42

Galaja e Festës së Mesvjeshtës nga Grupi Mediatik i Kinës (CMG) ishte një shfaqje mjaft poetike dhe tërheqëse për publikun, falë ndjenjës estetike që krijuan dizajnet delikate skenike në mjedise që të ngrohin shpirtin.

Foto:CMG

Foto:CMG

Foto:CMG

Foto:CMG

Galaja vjetore, e njohur gjithashtu si "Qiuwan" në kinezishte, organizohet në Yibin të provincës Sichuan të Kinës Jugperëndimore.

Yibin ka lumenjtë Jinsha e Minjiangqë derdhen në lumin Jance dhe shumë nga pjesët e galasë ishin të frymëzuara nga poezitë e lashta për lumin Jance, i cili vlerësohet një nga djepet e qytetërimit kinez.

Galaja u fokusua në pesë imazhe kulturor, përkatësisht poezinë, kulturën e pijeve alkoolike, hënën, ujin e bambunë, dhe ndahej në tre pjesë.

Shfaqja e këtij viti përmbante edhe numra plot ndjenjë, me fokus të fortë te vlerat familjare e lidhjet njerëzore. "Fëmijëria" përshkruante vegjëlinë e thjeshtë dhe të bukur, ndërsa "Babai" dhe "Qielli i madh" rrëfenin dashurinë e thellë të prindërve në mbarë botën.

Sa herë që hëna e plotë dhe e ndritshme shkëlqen në qiell, ajo ngjall ndjenja të përhershme, të thjeshta e të thella ndaj shtëpisë dhe atdheut në zemrat e kinezëve anembanë botës. Këngëtarja nga pjesa kontinentale e Kinës Yuan Yawei bashkëpunoi me Kenji Wu nga Tajvani, Wong Cho Lam nga Hong-Kongu dhe Sofia nga Makao për të interpretuar së bashku pjesën "Ne këndojmë të njëjtën këngë".

Foto:CMG

Foto:CMG

Foto:CMG

Foto:CMG

Foto:CMG

Foto:CMG

Këngëtarja kineze Tan Weiwei dhe këngëtari nga Kazakistani Dimash, së bashku me tre muzikantë nga Kameruni, Indonezia dhe Nepali, interpretuan "Një mijë kilometra ëndrra së bashku", me temë ndërtimin e përbashkët të "Një brez, një rrugë".

Festa e Mesvjeshtës, e cila bie më 29 shtator këtë vit, është një festë tradicionale kineze e bashkimit familjar, kur hëna është më e plotë dhe më e ndritshme në ditën e 15-të të muajit të tetë sipas kalendarit hënor. Gjatë festës, familjet mblidhen për të admiruar hënën e plotë, për të shijuar ëmbëlsirat e kekut të hënës dhe për të ndezur fenerë.

Për kinezët, kjo festë ka një rëndësi të veçantë dhe bashkimi familjar me këtë rast është rrënjosur thellë në ndërgjegjen e tyre për mijëra vjet.