"Airbus" filloi ndërtimin e linjës së dytë të montimit përfundimtar në Kinë
2023-09-28 18:38:20

Xinhua

Linja përfundimtare e montimit të Airbus-it për avionin e familjes A320 në bashkinë Tianjin të Kinës veriore, 9 nëntor 2022./Xinhua

"Airbus" nisi të enjten ndërtimin e linjës së dytë të montimit përfundimtar në bashkinë Tianjin të Kinës së Veriut, ndërsa gjiganti evropian i prodhimit të avionëve kërkon të zgjerohet në tregun kinez.

Kjo shënon një tjetër moment historik pas nënshkrimit nga "Airbus" të një marrëveshjeje mbi projektin me Kompaninë e Investimeve të Zonës së Lirë të Tianjin-it dhe Korporatën e Industrisë së Aviacionit të Kinës në prillin e këtij viti.

Projekti i zgjerimit planifikohet të vihet në funksionim në fund të vitit 2025, tha "Airbus" në një deklaratë.