Xi bën Zhejiang të shkruajë kapitullin e ri në përparimin e modernizimit kinez
2023-09-25 18:53:33

Xinhua

Xinhua

Presidenti Kinez Xi Jinping ka nxitur Provincën Zhejiang të Kinës që të bëjë përpjekjet tek shkrimi i një kapitulli të ri në avancimin e modernizimit kinez.

Xi, sekretari i përgjithshëm i Partisë Komuniste të Komitetit Qendror të Kinës dhe kryetari i Komisionit Ushtarak Qendror, bëri këto vërejtje gjatë inspektimit të tij në Zhejiang më 20-21 shtator.

Xi i bëri thirrjet këtij province që të fokusojë në ndërtimin e një zone demonstrimi për prosperitet të përbashkët dhe ndërrimin e tij tek një shembull kyç që shfaqi forcat e socializmit me karakteristikat kineze në kohët e reja.

Gjatë udhëtimit të tij, Xi vizitoi qytetet që përfshijnë Jinhua dhe Shaoxing, ku ai inspektoi një fshat, një treg ndërkombëtar, një mall ekspozite dhe një park të kulturës.

Në udhëtimin e tij të kthimit për Pekinin, Xi edhe vizitoi Qytetin Zaozhuang në Provincën Shaodong të Kinës Lindore. (Xu Guang)