Nisi zyrtarisht përpjekja për shkretëtirëzimin në Kinën veriore
2023-09-25 13:16:35

Foto nga VCG

Administrata Kombëtare e Pyjeve dhe Kullotave në Kinë njoftoi se nisi zyrtarisht një përpjekje kundër shkretëtirëzimit në skajin e rajonit të Korridorit Hexi-Shkretëtirën Taklimakan që mbulon Kinën veriore dhe veriperëndimore, shkruan “CGTN”.

Kjo nismë do të përqendrohet në zonat burimore dhe shtigjet e erës, rërës dhe pluhurit, me gjithsej 14 projekte kyçe që do të zbatohen në zona të rëndësishme, të tilla si vendet e rrënuara nga flukset e rërës, si pjesë e përpjekjeve për të luftuar shkretëtirëzimin.

Zona e synuar përfshin 60 regjimente dhe ferma regjimentale në Korpusin e Prodhimit dhe Ndërtimit Xinjiang, si dhe 82 qarqe të shpërndara në katër provinca dhe rajone, duke përfshirë provincën Gansu dhe Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme. (Fatosi)